Prepaid is eigenlijk de oudste vorm van mobiel bellen. Voordat iedereen een abonnement nam was er prepaid. Het is vandaag de dag vooral bedoeld voor mensen die heel weinig gebruik maken van hun telefoon. Als je een telefoon alleen gebruikt voor een noodgeval of om bereikbaar te zijn dan kan prepaid slim zijn. Je betaalt namelijk geen maandelijks bedrag, maar alleen als je beltegoed op is. Het voordeel van dit systeem is tevens dat je nooit over je bundel heen kan gaan. Zodra je tegoed op is kan je gewoon niet meer bellen. Dit is handig als je een bepaalde zekerheid wilt inbouwen. Als je van jezelf weet dat je teveel gaat verbruiken, dan kan je kiezen voor prepaid in plaats van een abonnement.

Het is natuurlijk een handige optie als je heel weinig belt of smst. Maar het is nog handiger als je een kind hebt die graag een smartphone wil hebben. Natuurlijk is een smartphone zo te regelen. Je kunt eventueel een simlock vrije smartphone kopen of een oude smartphone van jezelf weggeven. Alleen dan komt het probleem met verbruik. Je kind kan een hoop gaan bellen en zo direct over het abonnement heengaan. Je bent vervolgens zelf de gene die voor de kosten opdraait en deze kunnen best hoog worden. Vooral als het om een abonnement met internet gaat draai je al snel op voor rekeningen van honderden euro’s. Bij prepaid is dit absoluut niet mogelijk en kan je kind gewoon niet meer bellen als het beltegoed op is. Dit kan natuurlijk een risico zijn voor als je kind zich in een noodgeval bevindt. Daarvoor hebben sommige providers een noodoplossing. Hierbij kan een kind vijf nummers gratis bellen als het beltegoed op is. Zo kan je kind gewoon jou of opa en oma nog bereiken. Dit is net zo veilig en het bespaart je hoge telefoonkosten.

Sommige providers bieden speciaal voor prepaid klanten blocks. Dit zijn een soort abonnementen alleen lopen ze zolang er genoeg beltegoed is. Eén van de providers die blocks aanbiedt is Vodafone. Je kunt dan voor een bepaalt bedrag per maand onbeperkt smsen. Dit wordt iedere maand afgeschreven zolang er beltegoed opstaat of je de blocks niet opzegt. Je kunt kiezen voor blocks om te besparen op kosten. Een smsje sturen met een prepaid toestel is vaak een stuk duurder dan met een abonnement. Door blocks te nemen kan je weer een stukje besparen, waardoor je goedkoper uit bent. Doordat je de blocks maandelijks kan stoppen bepaal je zelf hoe lang het loopt. Stel je kind krijgt een vriendje dan kan het zijn dat er tijdelijk meer gesmst wordt. Zo lang de relatie aan is zet je de blocks gewoon aan en als het onverwacht uit gaat kan je deze gewoon weer aandoen.

Prepaid is de ideale deal voor iedereen die niet vast wil zitten aan een abonnement. Je bent voordeliger uit en het is vooral handig als beschermmiddel. Je kunt hiermee namelijk nooit over de bundel heengaan. Zo betaal je nooit teveel voor een paar belminuten waar je overheen bent gegaan. Daarnaast heb je geen problemen met belminuten die je niet hebt opgemaakt. Als je beltegoed nog niet op is dan kan je deze gewoon volgende maand weer opnieuw gebruiken. Zo betaal je nooit teveel voor je abonnement en dit is handig voor de kleine beller. Pas als je veel gaat bellen of smsen kan een abonnement een stuk voordeliger zijn. Je betaalt dan tenslotte minder per belminuut of smsje en dat kan zeker handig zijn.

Bekijk aanbiedingen: