Als je in het bezit bent van een smartphone dan kan je eigenlijk niet meer zonder mobiel internet. Natuurlijk kan je gebruik maken van wifi, maar onderweg heb je vaak geen wifi. Je wilt dan toch nog gewoon bereikbaar zijn via WhatsApp of een mailtje kunnen sturen. Door een databundel af te sluiten kan je mobiel internetten. Voor veel smartphone gebruikers is het echt de toekomst geworden. Als je zelf een databundel wilt gaan afsluiten dan krijg je te maken met diverse termen. Maar welke databundels moet je nu gaan kiezen? Maar vooral waar moet je op gaan letten bij het afsluiten van mobiel internet?

Als eerste is er de term 3G en 4G. Dit heeft te maken met de snelheid van internet. Een 3G abonnement is redelijk snel, maar het laden van filmpjes kan nog best lang duren. Vooral als je zware websites bekijkt die niet smartphone proef gemaakt zijn kan 3G net te langzaam zijn. Als je een goede snelheid wilt ontvangen voor je databundel dan kan je kiezen voor 4G. Met 4G heb je extra snel internet dat tot wel 10x hoger ligt dan een 3G databundel. Het is wel belangrijk om twee dingen in de gaten te houden bij 4G. Als eerste is er de comptabiliteit van 4G en het toestel. Lang niet ieder toestel kan een 4G netwerk dragen. Dit betekend dat je snel internet hebt, maar helemaal niet kan gebruiken. Dat is uiteraard zonde als je er veel geld voor betaalt. Ten tweede zijn er slechts een paar providers met een 4G netwerk. Je kan dus nog lang niet overal een 4G databundel afsluiten. Handig om te weten als je verschillende providers met mobiel internet gaat vergelijken.

Naast een 3G of 4G abonnement heb je nog de databundels. Een databundel bepaald hoeveel websites, filmpjes of e-mails je kunt bekijken. Iedere website die je laad verbruikt een bepaalt aantal MB. Deze aantallen worden afgetrokken van je databundel dat je hebt afgesloten. Stel je hebt een 1 GB databundel dan kan je voor 1000 MB aan websites bekijken. Dit is opzicht best veel, maar als je veel op Youtube zit dan kan het hard gaan. Het is wel belangrijk om het verbruik zelf bij te houden. Dit kan via een speciale App op je telefoon. Zo weet je zeker dat je niet teveel MB verbruikt en je uiteindelijk moet gaan betalen. Je moet namelijk voor iedere MB die je er overheen zit betalen. Dit kan al snel oplopen tot honderden euro’s en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je niet over je mobiel internet heengaat, dan kan je kiezen voor een onbeperkt abonnement. Dit kan op twee manieren. Je kunt een onbeperkt internet abonnement afsluiten waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Bij dit abonnement betaal je vaak een redelijk hoog bedrag. Je kan hiermee onbeperkt internetten voor een vast bedrag per maand. Dit kan vaak alleen op 3G snelheid, maar de hoeveelheden worden op 4G ook steeds hoger. Naast deze optie is er nog onbeperkt internet met verlaging van de snelheid. Je neemt dan een 1 GB internet abonnement waarbinnen je moet blijven om de 3G snelheid te behouden. Ga je over de 1 GB heen? Dan betaal je niets extra’s, maar wordt je snelheid verlaagd. Hierdoor kan je alleen nog gebruik maken van WhatsApp en e-mail. Je hebt zo nog wel gewoon de basis om gebruik te kunnen maken van je smartphone. Dit is een ideale oplossing als je niet teveel wilt betalen voor onbeperkt internet. Het is wel belangrijk om te weten dat dit niet overal mogelijk is. Vergelijk dit dus van te voren even goed online voordat je mobiel internet neemt.

Bekijk aanbiedingen: