Als je een GSM abonnement afsluit dan ben je al snel goedkoper uit dan een prepaid. Met een prepaid abonnement betaal je misschien niet maandelijks een bedrag. Maar je belminuten, smsjes etc. zijn in de praktijk veel goedkoper. Als je nog nooit een GSM abonnement hebt afgesloten dan speelt vaak de vraag waar je op moet letten. Natuurlijk kan je bijvoorbeeld naar een Vodafone winkel gaan. Maar als je online een abonnement afsluit dan kan je een leuk gratis kado krijgen. Het is dus zeker de moeite waard om zelf een GSM abonnement af te sluiten. Met deze informatie kom je eruit waar je precies op moet letten bij het afsluiten van een abonnement.

Als eerste zijn er de belminuten binnen een GSM abonnement. Dit kan heel eenvoudig zijn namelijk het aantal minuten, waarvoor je maandelijks kan bellen. Toch maken de providers het helaas niet zo simpel. Je hebt namelijk twee soorten belminuten die vaak onduidelijk worden aangegeven bij een advertentie. Als eerste is er een belbundel met alleen belminuten. Dit betekent dat smsjes apart gerekend worden met een losse bundel. Er wordt dus alleen gerekend als je echt belt. Dit is handig als je bijvoorbeeld weinig belt en veel smst. Je kunt dan je smsbundel hoger zetten en je belbundel lekker laag houden.

Naast de belbundel met alleen belminuten is er ook de bundel waar smsjes en bellen in één zit. Dit betekend dat uit je bundel smsjes en belminuten betaald worden. Vaak ben je hierbij onvoordelig uit omdat je voor één smsje vaak één belbundel minuut betaald. Als je dus veel smst dan kan je op ten duur niet meer bellen. Toch is dit wel vaak de methode die gebruikt wordt bij een abonnement. Je komt hier dus meestal niet onderuit tenzij je een extra smsbundel neemt. Met een extra smsbundel kan je bijvoorbeeld onbeperkt smsen. Als je veel gebruik maakt van smsen dan ben je zo voordeliger uit. Zo kan een GSM abonnement extra voordelig worden. Je kunt dan gewoon een laag aantal belminuten nemen en alleen betalen voor je smsjes.

Naast de GSM abonnementen met belminuten krijg je te maken met een databundel. Een databundel is tegenwoordig enorm populair met de komst van een smartphone. Door een databundel af te sluiten kan je gebruik maken van internet op je telefoon. Normaal gesproken als je dit zonder abonnement doet dan is dit enorm duur. Je betaalt een vermogen aan iedere MB die je gebruikt met internet. Gelukkig kan je dit zo veel mogelijk voorkomen door een GSM abonnement af te sluiten. Met een abonnement kan je een databundel kiezen. Dit kan al vanaf 100 MB tot 5 GB of onbeperkt. Met een databundel kan je tot bijvoorbeeld 100 MB gratis internetten. Ga je er overheen? Dan betaal je meestal een vastgesteld bedrag per MB. Blijf je binnen het budget? Dan betaal je niets bij en kan je blijven genieten van internet.

Naast een standaard internetbundel is er nog een bundel waarbij je niets betaald als je over de bundel heen gaat. Je krijgt tot bijvoorbeeld 1 GB snel internet en als je er overheen gaat dan wordt je snelheid verlaagt. Met een lage snelheid kan je nog wel steeds mailtjes beantwoorden, maar kan je geen filmpjes meer kijken op Youtube. Het is een ideale oplossing als je niet over de bundel heen wilt met een GSM abonnement en je toch wilt blijven internetten. Dit soort abonnementen worden bij slechts een paar providers aangeboden. Dus vergelijk dit goed voordat je een abonnement afsluit bij een bepaalde provider met databundel.